Pouw Banden Utrecht wordt onderdeel van Profile: ‘Groei in landelijke markt’
(Foto: Pouw banden)

Pouw Banden Utrecht wordt onderdeel van Profile: ‘Groei in landelijke markt’

Het bedrijf wil zicht meer richting op de grotere klanten.

Per 1 september 2023 sluit zelfstandig ondernemer Michael Pouw zich aan bij de franchiseformule van Profile. Het bedrijf versterkt daarmee zijn marktpositie. Pouw Banden, dat met twee grote vestigingen in Utrecht een marktleider is op het gebied van vrachtwagenbandenonderhoud, wordt nu onderdeel van het Profile-netwerk. Dit maakt Profile direct de grootste vrachtwagenbandenleverancier in het gebied.

Eigenaar Michael Pouw vertelt de reden van het aansluiten bij Profile: “We hebben niet moeite met het bedienen van de landelijke markt, maar wel om de klanten te behouden. Daarom is het beter om bij Profile te gaan”, zegt eigenaar Michael Pouw.

Aansluiting bij een groot keten

Meerdere bedrijven sluiten zich de laatste tijd aan bij een groot keten. De redenen hiervan zijn verdeeld. Pouw gelooft dat een bandenbedrijf kan blijven bestaan zonder aansluiting bij een groot keten. “Dan word je wat wij al waren, de regionale held. Maar de grotere transportbedrijven mis je dan wel. Als je ermee kan leven is dat goed, maar als je wil groeien niet.”

Pouw had al goede relaties met Profile, zijn bedrijf en de bandengigant werkten al een tijdje samen. Toch was het voor hem nog wel een grote stap. “Ik was er eerst sceptisch over, maar ze deden een goed voorstel.” Dit heeft te maken met de specialisme van het bedrijf. “Wij mogen de trucks in Utrecht doen, terwijl de andere Profile’s meer personenauto’s gericht zijn.” Hieronder valt ook de vestiging van Pouw in Nieuwegein.

Hij kijkt daarom uit naar de samenwerking met Profile en de mogelijkheden die het biedt. “De ontwikkelingen in onze branche gaan snel en met deze stap zijn wij klaar voor de toekomst. We blijven ons richten op het leveren van hoogwaardig werk en het centraal stellen van de klant”, aldus Pouw.

Profile breidt uit

Met 32 vakmensen en acht servicewagens zal Pouw Banden blijven opereren als bandenspecialist in de regio Utrecht. Door de toevoeging van Pouw Banden aan het Profile-netwerk wordt de dekking in de provincie Utrecht uitgebreid van elf naar dertien vestigingen.

Herrold Boerma, directeur Truck bij Profile, is verheugd met de uitbreiding: “Met de aansluiting van Pouw Banden op ons netwerk hebben we vanaf 1 september een nog betere dekking in Nederland. De uitbreiding zorgt ervoor dat de 100 procent uptime propositie van Profile voor trucks nog beter gerealiseerd kan worden. Ook op het gebied van personenwagens zetten we een stap vooruit. De naam van Profile als belangrijke speler wordt opnieuw versterkt door deze toevoeging.”

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.