Prijs het belangrijkst bij aanschaf winterbanden

Prijs het belangrijkst bij aanschaf winterbanden

Nederlanders blijken in eerste instantie bereid zo min mogelijk te betalen voor winterbanden. Dat verandert wanneer er sprake is van een herhaalaankoop. Dan zijn Nederlanders bereid meer te betalen. Dit blijkt uit een onderzoek van WelkeWinterbanden.nl, dat is uitgevoerd tussen 27 september en 9 oktober onder bijna 5.000 mensen. Ook kwam naar voren dat hoe groter een band is, hoe bewuster mensen ervan zijn dat de band duurder is. `Toch betalen Nederlanders het liefst zo min mogelijk`, concludeert men. `Voor 14 inch banden zijn ruim 92% van de Nederlanders niet bereid meer dan 100 euro per band te betalen. Dat percentage daalt naar 24% voor 17 inch banden.` Het maximale aankoopbedrag stijgt echter wanneer al eerder winterbanden zijn gekocht. Blijkbaar zijn ervaren gebruikers zich meer bewust van het nut van goede winterbanden. Wanneer men voor de eerste keer winterbanden koopt is slechts een derde van de mensen bereid meer dan 100 euro per winterband te betalen. Als al eerder winterbanden gekocht zijn stijgt dat naar ruim de helft van de Nederlanders.
WelkeWinterbanden.nl is een onafhankelijke website met als doel bruikbare informatie verstrekken over winterbanden.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. U stelt: WelkeWinterbanden.nl is een onafhankelijke website met als doel bruikbare informatie verstrekken over winterbanden.
    Dit lijkt niet zo te zijn aangezien de site gekoppeld is aan Popgom.nl.
    Overigens bemerken wij ook dat nieuwe klanten graag een B merk winterband kopen. Meestal in combinatie met een oudere auto. Bezitters van nieuwere auto`s verzoeken toch vaak een topmerk als Michelin of Continental.

  2. alex

    “welkewinterbanden.nl” noem ik geen onafhankelijke website.
    Popgom zit erachter dus absoluut niet onafhankelijk. Waarom is de vaco niet met zo’n site gekomen?
    Trouwens, als je banden kiest voor een Citroen Berlingo, dan kom je uit op 165/65r14. Dit is een verkeerde maat met een verkeerde loadindex.Niet
    echt een goede informatieve website!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.