Goodyear vreest veel ongelukken door strenge winter

Goodyear vreest veel ongelukken door strenge winter

De komende winner wordt volgens het Brits meteorologisch instituut erg koud zorgt volgens het onderzoekbureau TNS voor veel verkeersongevallen. Dit laat Goodyear weten.

Verkeersongevallen
TNS onderzocht in opdracht van Goodyear de verwachte toename van het aantal verkeersongevallen. Dit jaar voorziet het Brits meteorologisch instituur UK Met Office instituut een sterke El Niño. Dit zou één van de strengste winters sinds 1930 betekenen. Volgens Goodyear vreest deze organisatie voor een groot aantal verkeersongevallen. Desondanks bereiden ze zich slecht voor op de winterse omstandigheden: slechts de helft van de bevraagden investeert in winterbanden.

Winterbanden
Volgens Goodyear zijn er dit jaar 10% minder winterbanden ingekocht dan vorig jaar, een daling van bijna 4 miljoen banden. Daardoor is er momenteel een kleinere voorraad in de markt. Toch is volgens Goodyear de vraag van consumenten naar winterbanden stabiel gebleven ten opzichte van vorig jaar. Hierdoor acht de bandenproducent de kans op een bandentekort zeer reëel. Dat zou kunnen zorgen voor gevoelige prijsstijgingen zoals we die in 2010 en 2011 gekend hebben.

Toch gaven de respondenten in het onderzoek aan vooral bang te zijn voor ‘auto-ongevallen als gevolg van bevroren wegen’. Driekwart van de automobilisten in Polen en Duitsland gaven aan van plan te zijn winterbanden te kopen. In Italië loopt dat terug tot de helft en in Frankrijk bedraagt het nog één op drie. In België geeft vier op tien deelnemers aan winterbanden te kopen, iets meer dan de noorderburen in Nederland met drie op tien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.