Rechter noemt Duitse winterbandenplicht onwettig

Rechter noemt Duitse winterbandenplicht onwettig

De Duitse wet die winterbanden onder winterse omstandigheden voorschrijft blijkt niet deugdelijk. Dit schrijft Carros. Een rechter in Oldenburg zou in een proces hebben geoordeeld dat de Duitse overheid te onduidelijk heeft omschreven wanneer winterbanden precies moeten worden gemonteerd. Deze omschrijving is door Duitsland 4 jaar geleden aan de verkeerswet toegevoegd. Hierin werden auto’s verplicht om in de winter op passende banden te rijden. Volgens Z24 is echter niet omschreven wat die passende banden precies zijn. `Dat beoordeelt de rechter nu dus als onduidelijk en dus onwettig.`
De uitspraak was het gevolg van een rechtszaak waarin iemand tot 85 euro boete was veroordeeld wegens te hoge snelheid en niet passende banden. Deze veroordeling was gedaan nadat hij was weggegleden op een verijsde weg en een winkel was binnengereden. In hoge beroep werd de boete verlaagd tot 50 euro, waarmee alleen de te hoge snelheid werd bestraft. `In de praktijk betekent de uitspraak dat de winterbandenplicht in zijn huidige vorm van de baan is`, aldus Z24.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. HH

    Schijnbaar hecht deze rechter geen waarden aan veiligheid binnen verkeersgebruikers. Hopelijk gaan ze snel de wet aanpassen zodat het een goede wet wordt. En natuurlijk dat Nederland ook volgt, want het is in ieders belang, die deel neemt aan het verkeer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.