Continental verkoopt recordaantal winterbanden

Continental verkoopt recordaantal winterbanden

In 2012 heeft Continental op de Europese vervangingsmarkt 20,1 miljoen winterbanden voor personenauto’s, 4×4-auto’s en bestelauto’s verkocht. Dit meldt de bandenfabrikant.
Het verkochte aantal ligt zo’n 300.000 eenheden hoger dan dat in 2011, ondanks de daling van de verkopen in de gehele bandenmarkt. Wereldwijd verkocht Continental 21,4 miljoen winterbanden in 2012. “We hebben een nieuw record bereikt in de verkoop van winterbanden in de Europese vervangingsmarkt”, aldus Nikolai Setzer, lid van de raad van bestuur voor de bandendivisie van Continental AG. “Daarmee is het ons gelukt ons marktaandeel in deze markt verder te vergroten. Gezien de moeilijke markt zijn we erg trots op deze prestatie.”
Gezien de moeilijke markt zei Continental ook nadrukkelijk te kijken naar meer belovende markten, aldus Setzer: “Als nummer vier in de wereld hebben zijn er nog steeds markten waar we nog ondervertegenwoordigd zijn. Daar zal het makkelijker zijn uit te breiden dan bijvoorbeeld in West-Europa, waar Continental al een formidabele positie heeft.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.