PPG overweegt alternatieven voor silicaproductie, Delfzijl blijft vooralsnog open
(Foto: Shutterstock)

PPG overweegt alternatieven voor silicaproductie, Delfzijl blijft vooralsnog open

De Amerikaanse verf-, lak- en materialenfabrikant PPG zoekt naar alternatieven voor zijn silica-productenonderneming in Delfzijl. Verdere details geeft PPG niet prijs.

Bestuursvoorzitter en ceo Tim Knavish: ‘’We onderzoeken strategische alternatieven voor onze silica producten business om de waarde voor onze aandeelhouders te maximaliseren.’’ Andrew Wood, senior manager corporate communications EMEA vult aan: “De strategische alternatieven die worden overwogen omvatten niet de sluiting van de fabriek in Delfzijl.”

Silica is een poeder dat wordt toegepast in industriële producten zoals schoenzolen, microporeuze membranen in accu’s en autobanden. Het merendeel van de productie in de Groningse plaats gaat naar dat laatste.

Silicaproductie

De silica-activiteiten van PPG tellen in totaal rond de 350 werknemers met naast de Nederlandse fabriek ook een vestiging in Lake Charles, Louisiana. De vestiging in Delfzijl telt 50 vaste werknemers en vrijwel continu 25 tot 30 inhuurkrachten. De silica-activiteiten zijn goed voor niet meer dan 1 tot 2 procent van de omzet van het moederbedrijf. PPG Industries Chemicals Delfzijl produceert sinds 1993 silica.

PPG overweegt een verandering. Het bedrijf vindt dat de silica business een ander productenpakket, klantenbestand en operationeel model heeft dan de rest van de activiteiten van de overkoepelende onderneming. ‘Wij denken dat het meer geschikt is om als kernactiviteit binnen een andere onderneming te draaien of als zelfstandige eenheid.’ PPG hoopt het onderzoek naar alternatieven halverwege dit jaar af te ronden. Het is niet zeker of dat uiteindelijk leidt tot een verkoop.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.