Goodyear test bandenmaterialen in ruimte

Goodyear gaat bandencomponenten testen in de ruimte als onderdeel van een onderzoeksproject in het Amerikaanse laboratorium van het internationale ruimtestation (ISS). Doel is om te komen tot betere prestaties.
Silicadeeltjes
Het onderzoek in de microzwaartekrachtomgeving van het ruimtestation gaat om de vorming van silicadeeltjes, een veelgebruikt materiaal in banden voor de consumentenmarkt. Door op deze manier kennis te verzamelen kan Goodyear bepalen of verder onderzoek moet worden gedaan naar de toepassing van silica in banden.
Het onderzoek wordt uitgevoerd op basis van een overeenkomst met het ‘Center for the Advancement of Science in Space’ (CASIS), de organisatie die namens NASA het beheer voert over het Amerikaanse laboratorium in het ISS ruimtestation.
Brandstofverbruik
Bij recente wetenschappelijke experimenten in microzwaartekracht zijn unieke morfologieën gecreëerd die kunnen worden gebruikt voor de ontwikkeling van beter presterende producten. Als bij het onderzoek van Goodyear in het ISS een doorbraak wordt bereikt, kan dit resulteren in betere prestaties, zoals een lager brandstofverbruik. (Foto: Goodyear)

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.