Ploeger en KwikFit verlengen samenwerking bandenlogistiek

Ploeger en KwikFit verlengen samenwerking bandenlogistiek

KwikFit en Ploeger Logistics hebben hun samenwerking op het gebied van bandenlogistiek verlengd.
Meerjarig contract
Beide organisaties werkten al vijf jaar succesvol samen en hebben nu opnieuw een meerjarig contract getekend. De verlengde samenwerking gaat gepaard met een uitbreiding van het huidige bandenhotel. Met de verlenging willen beide partijen in de komende jaren actief aan de slag om het proces verder te optimaliseren. In totaal gaat het om ruim 100 van de 175 KwikFit-filialen.
Bandenhotel
Vanaf de start van de samenwerking richtte Ploeger in Harderwijk een bandenhotel in. Op dit moment zijn er ruim 180.000 banden opgeslagen. Dat aantal wordt uitgebreid naar meer dan 230.000 banden. Adwin Ploeger, directeur bij Ploeger Logistics: “De afgelopen jaren zijn we in nauwe samenwerking met KwikFit continu bezig geweest met procesoptimalisatie. Zowel in het bandenhotel als op de vestigingen blijkt het door ons uitgedachte logistieke concept z’n vruchten af te werpen.” Door processen nog verder te optimaliseren en te verankeren verwacht Ploeger in de komende jaren nog meer efficiency te realiseren.”
De piek voor zowel de vestigingen als het bandenhotel ligt in het wisselseizoen winter-zomer en zomer-winter. De banden worden vanuit het bandenhotel geleverd aan de filialen en gewisseld. De gewisselde sets gaan retour naar Ploeger. In de speciaal ingerichte bandenmeetstraat vindt middels scanning een controle op afwijkingen en profieldiepte plaats.
Trefwoorden: Banden, Logistiek, Transportbedrijven, Warehousing

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.