Pirelli wil ruim 5 procent per jaar groeien met truckbanden

Pirelli wil ruim 5 procent per jaar groeien met truckbanden

Pirelli wil tot 2015 per jaar 5 procent groeien in de markt voor truckbanden. Dit maakte het bedrijf bekend. Belangrijke reden voor deze groei is de groei nin onder meer China.
Vorig jaar bedroeg de omzet van Pirelli in de sector van industriebanden 1,68 miljard euro. Hiervan was 88 procent afkomstig uit de verkoop van truckbanden en de resterende 12 procent van landbouwbanden. “De markt voor truckbanden is wereldwijd een groeimarkt”, aldus Pirelli. Tussen 2011 en 2015 wil men rond 400 miljoen euro investeren om haar productiecapaciteit voor truckbanden te vergroten. Belangrijk hierbij is de bouw van een nieuwe fabriek in Brazilië, een investering van 300 miljoen dollar. Deze fabriek moet in 2016 een capaciteit hebben van 700.000 banden per jaar.
Naast het vergroten van de productiecapaciteit zegt Pirelli ook te investeren in nieuwe producten. De fabrikant wil de levenscyclus van de banden verkorten om ze sneller te kunnen moderniseren. “In 2014 was 45 procent van het programma korter dan drie jaar op de markt”, aldus Pirelli. “In 2015 moet dit al 65 procent zijn. De cycli van truckbanden zullen worden verkort omdat Pirelli zo haar positie wil verstevigen als producent van toonaangevende producten.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.