Eerste bandenproducent terug uit China

Eerste bandenproducent terug uit China

De hogere productiekosten in China eisen hun eerste slachtoffer. Het Amerkaanse Carlisle Tire & Wheel, producent van industriebanden en -wielen, heeft bekend gemaakt haar productie in China terug te halen naar de Verenigde Staten vanwege de kosten ervan. Hiermee reageert deze fabriek op de kostenstijgingen en breekt met de trend om de productie juist naar China te verplaatsen. Volgens Carlisle is de productie in de Verenigde Staten nu goedkoper dan in China.
Tijdens de recente presentatie van de cijfers van het vierde kwartaal 2011 zei CEO David Roberto dat de productiviteit in de fabrieken in de Verenigde Staten nu beter is dan die in de Chinese fabriek. Vandaar dat hij de productie in China onder wil brengen in de Carlisle-fabrieken in het Amerikaanse Jackson en Clinton. Hiervoor wil Roberto de productiecapaciteit van beide fabrieken uitbreiden: “Wij hebben berekend dat we in de Verenigde Staten even goedkoop of nog goedkoper kunnen produceren dan in China.”
Carlisle Tire & Wheel is producent van banden voor industrie, landbouw en vrijetijd, zowel voor eerste montage als voor de vervangingsmarkt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.