Pirelli wil China als grootste productiecentrum

Pirelli wil China als grootste productiecentrum

PirelliPirelli gaat 200 miljoen dollar investeren om van China haar grootste productiecentrum wereldwijd te maken in 2014. Dit meldt de China Daily.
Volgens Gregorio Borgo, CEO van Pirelli Asia Pacific, is expansie nodig om het groeitempo van de Chinese bandenmarkt door de snel groeiende vraag naar luxe en SUV-auto’s bij te kunnen houden: “In 2014 zal onze fabriek in Yanzhou, Shandong, onze enige in Azie Pacific, uitgroeien tot de grootste ter wereld voor Pirelli.” In 2011 noteerde Pirelli een omzet van 468.4 miljoen dollar in Azie-Pacific en in 2012 was er 23 procent groei op jaarbasis, geholpen door de een groeiende vraag naar duurdere auto’s in China. “De omzet in de Aziatische markt maakt 7 procent uit van onze wereldwijde omzet en dat aandeel willen we verder verhogen.”
Pirelli hoopt dat de productiecapaciteit van haar fabriek in Yanzhou eind 2014 10 miljoen autobanden en 1 miljoen motorbanden bedraagt. De investering van 200 miljoen dollar omvat ook een verdere expansie van haar dealernetwerk in China.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.