2012 recordwinst voor Pirelli

2012 recordwinst voor Pirelli

PirelliDe nettowinst van Pirelli is in 2012 met 27,4 procent op jaarbasis gestegen tot 398,2 miljoen euro. De omzet nam met 7,4 procent toe tot 6,1 miljard euro.
Pirelli spreekt zelf van een recordwinst, “vanwege de focus op ‘premium en efficiency’. De resultaten voor 2012 laten in vergelijking met 2011 een groei zien, vooral in winstgevendheid, ondanks de moeilijke Europese markten”, aldus Pirelli in haar jaarverslag. “Deze groei is het resultaat van Pirelli’s positionering met premium producten en in de markten van snelle groei. Ook de sterke verbeteringen in efficiency bieden de organisatie de mogelijkheid tot een winstniveau dat tot het hoogste in de bandensector behoort.”
De groeidoelstellingen voor 2013 zijn gebaseerd op de verwachting dat de internationale automarkt met 2,5 procent zal groeien, ofwel met 1,3 miljard eenheden. Men verwacht dat het premium segment hierdoor zal groeien met ruim 7 procent, “een groei van 3 keer zoveel als van niet-premium banden.” Pirelli verwacht dat het marktaandeel van premium banden in 2013 groeit naar 13,3 procent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.