EV-markering op banden Goodyear
(Foto: Goodyear).

EV-markering op banden Goodyear

Goodyear zet een speciale markering op banden die specifiek geschikt zijn voor elektrische voertuigen. Dat meldt het bandenbedrijf in een persbericht.

Het nieuwe EV-Ready merk komt vanaf begin volgend jaar aan de zijkant van alle nieuwe vervangingsbanden en is bedoeld om ‘te verzekeren dat autorijders het volste vertrouwen kunnen hebben bij het kiezen van de optimale banden voor hun voertuig, ongeacht de aandrijvingsvorm’.

Met de EV-Ready markering denkt Goodyear bandenverkopers te helpen om hun verkoopprocessen te stroomlijnen en voorraadproblemen te verminderen. Elektrische mobiliteit is booming in Europa en Goodyear wil natuurlijk in de voorhoede zitten bij deze ontwikkelingen, aldus het bericht. De bandenfabrikant benadrukt bij dat alles wel dat al haar banden momenteel geschikt zijn voor zowel elektrische auto’s als voertuigen met een verbrandingsmotor.  

Goodyear levert de eerste plaatsingsbanden voor rond de helft van de in Europa gebouwde EV’s. ‘Dat bewijst het vertrouwen dat deze fabrikanten hebben in Goodyear’s producten en technologieën.’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.