10,8% jongeren vertrouwt zelfrijdende auto

10,8% jongeren vertrouwt zelfrijdende auto

1 op de 5 jongeren zegt dat ze met zelfrijdende auto’s tegen 2025 de weg op willen, maar slechts 1 op de 10 geeft aan de technologie volledig te vertrouwen. Dat meldt Goodyear naar aanleiding van onderzoek met ThinkYoung, een denktank die zich richt op jongeren.
Beperkt autonoom
Wel blijkt dat 38,7% van de jongeren open staat voor een auto die enkel zelfstandig stuurt. Voor 41,2% mag er hoogstens een beperkte mate van autonomie zijn. Het gaat dan om ingeburgerde technologieën zoals cruise control en ABS. Toch zijn jongeren ervan overtuigd dat zelfrijdende auto’s kunnen zorgen voor minder verkeersongevallen (53%), minder stress voor de chauffeur (32,5%) en minder files op de wegen (44,5%).
Veiligheid
Volgens de onderzoekers stellen jongeren zich vooral vragen over de betrouwbaarheid van de fragiele innovatieve systemen (52,5%) en de betaalbaarheid ervan voor de consument (40,2%). Daarnaast is ook privacy een issue.
Voor 44,3% van de jongeren moet de focus liggen op slimme veiligheidsvoorzieningen zoals sensoren en camera’s die gevaren op de weg kunnen detecteren. 1 op de 3 (36,3%) zou ook graag sensoren in zijn banden hebben die waarschuwen bij eventuele problemen. Tot slot geeft 31,4% aan geïnteresseerd te zijn in extreem efficiënte banden, voor minimaal brandstofgebruik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.