Ook ANWB tekent Verklaring Gebruik Beste Banden

Ook ANWB tekent Verklaring Gebruik Beste Banden

beste-bandDeze week heeft de ANWB de ‘Verklaring Gebruik Beste Banden‘ ondertekend. Daarmee is het de 18e Partner.

GTL conges
De ‘Verklaring Gebruik Beste Banden’ werd op 9 november tijdens het GTL congres (Geluid, Trillingen en Luchtkwaliteit) ondertekend door de eerste 10 organisaties. Di waren de wethouders van de G4, de directeur-generaal Rijkswaterstaat en de directeuren van Automotive Projects, Leasewijzer, Lefiko Automotive Professionals en Melis International Transport.

TNO onderzoek
De ‘Verklaring Gebruik Beste Banden’ is voortgekomen uit een TNO onderzoek in 2015. TNO heeft toen voor RWS, Amsterdam en Rotterdam uitgerekend dat er een mogelijke besparing van twee- tot driehonderdduizend euro optreedt wanneer hun wagenparken over zouden gaan op de best mogelijke banden, inclusief het handhaven van correcte bandenspanning. Daarnaast zijn betere banden ook veiliger en stiller. Omdat bleek dat de voordelen van autobanden nauwelijks bekend zijn en circa veertig procent van de nieuw verkochte auto’s leaseauto’s zijn, is toen het idee ontstaan voor de Verklaring Gebruik Beste Banden.
Er is ook een Declaration on Best Tyres gemaakt voor de 200 grootste steden in Europa.

De Verklaring is een actie onder de campagne ‘Kies de Beste Band’. Doel van de campagne Kies de Beste Band is de automobilisten in Nederland te verleiden betere banden aan te schaffen en ze op spanning te houden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.