ANWB Wegenwacht lanceert universeel reservewiel

ANWB Wegenwacht lanceert universeel reservewiel

anwbBijna alle voertuigen van de Wegenwacht worden vanaf 29 november uitgerust met een universeel reservewiel. Bijzonder aan dit wiel is, dat het passend is te maken voor de meeste voertuigen.

Pechgevallen
ANWB spreekt van een uitkomst nu steeds minder auto’s standaard zijn uitgerust met een reservewiel en het aantal pechgevallen met lekke banden juist toeneemt. Het gele wiel van de Wegenwacht vervangt de lekke band met velg en is een noodreparatie waarmee de leden met hun auto snel verder kunnen. Zij kunnen het wiel na gebruik binnen vijf dagen gratis naar de ANWB terugzenden. Zij kunnen de band ook laten vervangen in een Service Centrum van de Wegenwacht.

Geen reservewiel
Het aantal voertuigen zonder reservewiel is ten opzichte van 2014 met 20% gestegen. Als er geen reservewiel aanwezig is, moet de Wegenwacht bij lokale bandenleveranciers en reparateurs op zoek naar de juiste bandenmaat. Hierdoor duurt het vervangen van een band al gauw minimaal één á anderhalf uur. Dat is met het gele wiel verleden tijd. Dit wiel past altijd, en daarmee is het Wegenwacht-lid binnen een kwartier op weer weg, tenzij er sprake is van een lekke band met een sterk afwijkende maat.

Lekke banden horen samen met accu- en dynamoproblemen tot de meeste voorkomende oorzaken van pech. In 2015 hielp de Wegenwacht 136.000 ANWB-leden met een lekke band.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Haas

    Waar de ANWB doet voorkomen dat het geheel nieuw is in Nederland, bestaat gelewielen.nl al 10 jaar.
    Uiteindelijk waardeert de ANWB de goede en effectieve ideeën door ze gewoon te kopiëren en zichzelf op de borst te kloppen.
    wij werken al jaren op deze manier (en met “gele wielen”), ben benieuwd of de ANWB het kan waarmaken met 1 wieltje voor alle auto’s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.