Nokian wil nieuwe fabriek in VS of Europa

Nokian wil nieuwe fabriek in VS of Europa

Nokian TyresNokian Tyres wil een derde fabriek bouwen, mogelijkerwijs in de Verenigde Staten of in Europa. Dit meldt Rubber News. Het bedrijf zegt af te zien van China als mogelijke vestigingsplaats.

Besluit 4e kwartaal
Woordvoerder Antti-Jussi Tahtinen zei tegen Rubber News dat er aanvankelijk drie mogelijke vestigingsplaatsen waren: Oost Europa, Verenigde Staten en China. “Maar we hebben China laten vallen. We zullen een besluit nemen voor de definitieve locatie in het vierde kwartaal.

Gedaalde omzet
Als donkere schaduw boven Nokian’s besluit om een derde fabriek te bouwen hangt de fors gedaalde omzet in veel van haar belangrijke markten, aldus Rubber News: “De Nokian woordvoerder weigerde verdere details te geven over de omvang van de investeringen en de geplande capaciteit.”

Nokians’ bestaande fabrieken zijn gevestigd in Nokia (Finland) en Vsevolozhsk (Rusland). De bandenproducent onderzoekt al sinds 2013 de haalbaarheid van een derde fabriek. Noord-Amerika vertegenwoordigt 12 procent van Nokians’ globale omzet, zo’n 180 miljoen doller.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.