Nokian Tyres snelste op ijs met elektrische auto

Nokian Tyres snelste op ijs met elektrische auto

Nokian Tyres heeft een wereldrecord behaald met een elektrische auto, de E-RA (Electric TaceAbout). Dit meldt Benelux-importeur De Klok Banden. Eerder had het bandenmerk al een wereldrecord behaalde met een personenwagen op ijs.
Op 17 maart behaalde Janne Laitinen, testrijder van Nokian Tyres, het wereldrecord met een snelheid van 252.09 km/h met de E-RA op het bevroren meer Ukonjärvi in Inari, Finland. Nog nooit eerder werd eenrecord op ijs behaald met een elektrische auto. Met de E-RA, uitgerust met een 280 kW elektrische motor, werd een topsnelheid bereikt van meer dan 260 km/h. Deze was uitgerust met spikebanden van Nokian – Hakkapeliitta 7 (225/40R18).
Het testen van banden in extreme weersomstandigheden is een essentieel onderdeel in de ontwikkeling van winterbanden voor Nokian. “De samenwerking in het E-RA project en het behalen van het record was een perfecte manier om nieuwe ervaringen op te doen en draagt bij aan onze ontwikkelingen” , aldus Matti Morri, Technische Klantenservice manager bij Nokian Tyres.
 
Klik hier voor het filmpje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.