Nokian ZG2 winnaar Autobild Zomerbandentest

Nokian ZG2 winnaar Autobild Zomerbandentest

De Nokian ZG2 is de winnaar van de jaarlijkse zomerbandentest 2012 in het Duitse magazine Auto Bild. Daarnaast is Nokian testwinnaar in de Duitse magazines Auto Zeitung en Gute Fahrt, en zeer goed uit de test gekomen in de testen van de ADAC en Stiftung Warentest. Top beoordelingen als “uitstekend”, “hoogst aanbevolen” en “zeer goed” werden gegeven.
 
Autobild noemde als sterke punten de kortste remweg op zowel nat als droog wegdek, uitstekende stuureigenschappen, stabiele controle en laag energieverbruik. “De Nokian ZG2 heeft de beste grip en garandeert maximale veiligheid. Nokian is de duidelijke winnaar in deze test”.  Auto Zeitung testte de Nokian H en concludeerde dat in hun test Nokian dé winnaar was; “de band levert niet alleen een uitstekende prestatie op nat wegdek maar is ook zeer overtuigend op droog wegdek en in de rolweerstandtest”.  Daarnaast gaf Auto Zeitung ook zeer positief commentaar met betrekking tot de testresultaten op nat wegdek:
Voor het rijden op droog wegdek ontvangt Nokian punten voor zijn lage rolweerstand, sterke remmen en het stille rijden. Het magazine Gute Fahrt beoordeelde de Nokian ZG2 als “zeer goed”: De Duitse motorclub ADAC beoordeelde de Nokian V als ‘zeer goed’ en de consumentenorganisatie Stiftung Warentest gaf 3 maal een “goed” voor rijden op droog wegdek, nat wegdek en energieverbruik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.