Nieuwe KwikFit-vestiging wekt eigen energie op

Nieuwe KwikFit-vestiging wekt eigen energie op

KwikFit opent in mei 2018 zijn eerste energieneutrale vestiging in Nederland op De Heldinnenlaan in Utrecht. Hiervoor heeft het pand onder meer 180 zonnepanelen.
Duurzaamheid
De vestiging wordt CO2-neutraal dankzij 180 zonnepanelen op het dak en all-electric warmtepompen en vloerverwarming die het gebouw zullen verwarmen. Hiermee zet KwikFit een vooruitstrevende stap in haar missie om duurzaam te ondernemen.
Geen gasaansluiting
De vestiging van KwikFit in Utrecht wordt vanaf 12 oktober gebouwd volgens de nieuwste standaarden op het gebied van CO2-neutraal bouwen. Er is geen gasaansluiting meer nodig omdat het pand verwarmd wordt met all-electric warmtepompen en vloerverwarming. De energie wordt opgewekt met circa 180 zonnepanelen op het dak van het pand. Deze innovaties zorgen samen voor een CO2 reductie van ongeveer 21 ton per jaar.
Een andere slimme energiebesparing is de verlichting van het pand: de binnen- en buitenverlichting van het pand worden uitgevoerd in LED verlichting met een hoge lichtstroom per watt. Ook wordt de verlichting met uitzondering van de werkplaats en de receptie geschakeld met bewegingsdetectoren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.