Zomerband zakt iets weg

Zomerband zakt iets weg

Zomerbanden top3Het wegdekaandeel van de zomerband neemt af terwijl het succesverhaal van de vierseizoenenband voort duurt. Dit blijkt uti de bandenmonitor van KwikFit, uitgevoerd door JES Marketing Onderzoek onder ruim 2.200 auto’s in opdracht van KwikFit.

Conti op één
Het wegdekaandeel van de zomerband is gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar van 91% tot 87,8%. Vijf jaar geleden was het aandeel nog 91,4%. Het aandeel winterbanden stabiel is gebleven. Dat van de vierseizoenenband stijgt voor het vijfde achtereenvolgende jaar en komt uit op 7,2%.
Van de zomerbanden eindigt Continental op de eerste plaats met een wegdekaandeel van 23,3%. Dit aandeel bedroeg vijf jaar geleden nog 20,1%. Michelin komt op de tweede plaats met een wegdekaandeel van 21%. Ook hier is sprake van een groei; vijf jaar geleden was dit eveneens 20,1%. Goodyear eindigt op de derde plaats met 5,6%, iets minder dan de 6% van vijf jaar geleden.

Winterbanden
Al jaren komt in de KwikFit Bandenmonitor naar voren dat ongeveer 5% van de auto’s in de zomer doorrijdt op winterbanden. “Deze groep automobilisten vergeet te wisselen,” aldus marketing directeur Arjan Van der Meer. “Verstandig is dat niet, want de winterband heeft in de zomer een langere remweg en meer slijtage dan een zomerband.”

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.