ECN werkt aan eerste autoband uit biomassa

ECN werkt aan eerste autoband uit biomassa

ECNECN (Energieonderzoek Centrum Nederland) ontwikkelt een proces waarmee biomassa kan worden gebruikt voor de productie van autobanden, verpakkingen, asfalt en scheepsbrandstof.

Duurzaam
Volgens dit nieuwe proces kunnen op termijn niet-duurzame grondstoffen vervangen worden door duurzame. “Zowel de technologische als economische haalbaarheid is veelbelovend”, aldus ECN. Deze organisatie werkt hiervoor samen met Apollo Tyres, de R&D-afdeling van Dura Vermeer, Progression-Industry en verpakkingsproducent PaperFoam.

Testmodellen 2017 gereed
De verwachting is dat de projectpartners eind 2017 zo ver zijn met de ontwikkeling dat er daadwerkelijk een autoband, een verpakking, een stukje asfalt en scheepsbrandstof zijn geproduceerd. Vervolgens kunnen de projectpartners deze producten testen in de praktijk en zicht krijgen op de toepassingsmogelijkheden.

De omschakeling naar een biobased economy is belangrijk vanuit het oogpunt van duurzaamheid, aldus ECN: “Tegelijkertijd biedt deze omschakeling belangrijke economische kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.