Nieuwe cao: lonen in banden- en wielenbranche 9 procent omhoog
(foto: Pexels)

Nieuwe cao: lonen in banden- en wielenbranche 9 procent omhoog

Een ruime meerderheid van de leden van Vaco heeft ingestemd met de nieuwe cao waarover net voor kerst een akkoord werd bereikt met de bonden. Daarmee is de nieuwe cao een feit, laat de brancheorganisatie weten. Werknemers ontvangen een loonsverhoging van 9 procent.

De cao heeft een looptijd van 15 maanden: 2 januari 2023 tot en met 31 maart 2024. De lonen gaan in twee stappen omhoog met 9 procent. Ook ontvangen werknemers een vergoeding van 60 euro voor de pensioenpremie. Voor parttimers dient die regeling ‘naar rato’ te worden toegepast. Dit laat de brancheorganisatie in een verklaring weten.

De tabellonen voor jeugdigen worden voor alle functiegroepen per 1 februari 2023 aangepast. 19- en 20-jarigen met een afgerond BBL-traject worden direct na afronding van de opleiding ingeschaald in de reguliere loontabel, in de functiegroep met salarisschaal behorend bij de betreffende functie, dus niet meer in de jeugdschalen. Ook zijn er afspraken gemaakt over de vergoeding van reiskosten.

De teksten van de nieuwe cao zullen zo spoedig mogelijk definitief worden gemaakt. Daarna wordt de cao aangemeld en wordt er een algemeen verbindend verklaring aangevraagd. Daarmee wordt de cao van toepassing op alle werkgevers en werknemers actief in de banden- en wielenbranche. Vaco stelde onlangs Theo Lemmen tijdelijk aan als algemeen secretaris/ directeur van Vaco.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.