Nederlanders wachten te lang met aankoop winterbanden

Nederlanders wachten te lang met aankoop winterbanden

Siezoensbanden aandeelNederlanders wachten gemiddeld te lang met het kopen en monteren van winterbanden. Dit blijkt uit onderzoek dat webwinkel Tirendo deed op basis van eigen data.
November, december
Uit het onderzoek bleek dat Nederlanders pas winterbanden kopen in november en december. In de overige maanden zijn we vooral op zoek naar zomerbanden. In Duitsland, waar het aandeel verkochte winterbanden even groot is als het aandeel verkochte zomerbanden, start de stijging van het aandeel van winterbanden al in september. In Frankrijk, waar het aandeel verkochte winterbanden erg laag is in vergelijking met Duitsland en Nederland, is alleen in november een kleine verkooppiek te zien.
All season
Verder bleek uit het onderzoek van Tirendo dat in Nederland all season banden relatief populair zijn. In Duitsland zijn dat winterbanden en in Frankrijk bestaat driekwart van de verkochte banden uit zomerbanden.
De onderzoeksresultaten zijn op basis van de verkopen in de webshops van Tirendo in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Tirendo heeft webshops in 12 Europese landen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.