Michelin uitgeroepen tot Top Global Innovator

Michelin uitgeroepen tot Top Global Innovator

Michelin mannetjeGroupe Michelin is door de financiële dienstverlener Thomson Reuters opgenomen in de ‘ 2012 Top Global Innovators’ lijst.
Top 100
De ‘ Top Global Innovators’ lijst wordt elk jaar door Thomson Reuters opgesteld en omvat de 100 meest innoverende bedrijven in de wereld. Alleen bedrijven die de laatste drie jaren meer dan 100 patenten hebben aangevraagd komen in aanmerking voor opname op deze lijst.
Innovatie
Voor Michelin is opname in deze lijst een bewijs van haar aandacht voor innovatie: “Sinds de oprichting van Michelin zijn innovatie en de zoektocht naar nieuwe technologieën de hoeksteen van Michelins’ strategie”, aldus Michelin directeur research en development Terry Gettys. “Deze commitment heeft Michelin onderscheidend gemaakt van de concurrentie. Dit heeft bijvoorbeeld geleid tot technologische vooruitgang door de uitvinding van de radiale band en de eerste brandstofefficiente Energy band.”
Bij Michelin werken meer dan 6.000 mensen op de afdeling research and development en bijna 350 in ondersteunende beroepen. Aan research en development wordt jaarlijks 800 miljoen dollar besteed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.