Michelin onderzoek: veel Britten willen niet aan de winterband

Michelin onderzoek: veel Britten willen niet aan de winterband

Veel Britten willen niet aan de winterband, ondanks de huidige lage temperaturen en sneeuwval. Dit blijkt uiit een onderzoek van Michelin onder Britse automobilisten.
Volgens de onderzoeksresultaten zegt 13 procent van de automobilisten niet van het bestaan van winterbanden en af te weten. Mensen die overwegen om winterbanden te monteren zeggen te worden afgeschrikt door de hoge kosten en het ongemak van de bandenwissels. Voor 42 procent is de prijs de grootste belemmering. 37 procent ziet niet het nut van het wisselen van de banden.
Michelin reageert dat net zoals je in de winter geen zomerkleren draagt, het ook logsich is een voertuig aan te passen aan winterse omstandigheden. Volgens UK Managing Director Eric Le Corre is het een algemene misvatting dat Groot-Brittannië te warm is voor winterbanden. “Het is tijd voor de montage van winterbanden als de temperatuur zakt onder 7 graden. Misschien is onze natie erg optimistisch over ons weer, maar tussen november en april is de gemiddelde temperatuur hier lager dan 7 graden. Bovendien rijden de meeste mensen hun dagelijkse route in de ochtend en de avond, als de temperatuur op haar laagste punt van de dag is.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.