Plimsoll: Britse bandenmarkt trekt aan in 2013

Plimsoll: Britse bandenmarkt trekt aan in 2013

Analisten van het Britse adviesbureau Plimsoll zeggen dat de Britse bandenmarkt in 2013 weer gaat groeien. Dit blijkt uit een marktrapport dat zojuist is verschenen.
De analisten hebben de financiele prestaties van 693 bandenbedrijven in Groot-Brittannie onderzocht. Bij deze bedrijven bedraagt de gemiddelde groei zes procent per jaar. Maar in absolute cijfers komt deze gemiddelde groei op het conto van een kwart hiervan, ofwel 190 bedrijven waarvan de groei 15 procent bedroeg.
Toch ziet chefanalist David Pattison de groei en verbeterde productiviteit in de hele markt toenemen. “Bandenbedrijven zien een groei in volume en winstgevendheid. De 190 topbedrijven zijn al 25 procent efficiënter dan het branchegemiddelde en de omzet per medewerker ligt zo’n 50 procent boven het branchegemiddelde. Tevens zien deze bedrijven hun omzet met 11 procent per jaar groeien.” De verwachting is dat de andere bedrijven zullen volgen.
Alleen lag de gemiddelde marge van de 190 bedrijven met 1,7 procent nog onder het langjarige branchegemiddelde van 3,6 procent. “Dit laat zien dat de groei vooral nog wordt bereikt door het geven van kortingen en acties”, aldus Pattson. Maar ook hier signaleert hij verbetering.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.