Michelin lanceert havenband
(Foto: Shutterstock)

Michelin lanceert havenband

Michelin introduceert de X AGVEV. Volgens de bandenmaker is dit de eerste band die speciaal voor ‘Automatic Guided Vehicles’ (AGV), die in havens werkzaam zijn, ontworpen is. Ook meldt het Franse merk dat dit de eerste keer is dat een havenband een EV-label krijgt.

Volgens Michelin is de band steviger en maakt hij gebruik van een glad loopvlakpatroon. Verder is de band ontworpen voor zware ladingen en zorgt de compound ervoor dat er minder rolweerstand optreedt. Ook bevat het karkas van de band een lap, waardoor er makkelijker een TPMS-sensor geïnstalleerd kan worden. Deze sensor meet de spanning en temperatuur binnen een band.

De band is alleen in de maat 18.00 R 25 te krijgen en kan gekocht worden via Michelin’s Aziatische en Europese dealernetwerk. Volgens het bandenmerk worden hier later nog regio’s aan toegevoegd.

AGV’s

AGV’s worden steeds vaker ingezet in Aziatische, Europese, en Noord-Amerikaanse havens en Michelin probeert hierop in te spelen. Volgens het Franse merk bestond er nog niet eerder een band die specifiek voor deze voertuigen bestemd was. “Werkomgevingen zoals havens evolueren met automatisering en elektrificatie. Dat worden drijvende trends. De Michelin X AGVEV is het bewijs van Michelin’s toewijding aan innovatie en een klantcentrische benadering. Hoewel AGV’s over de hele wereld in aantal groeien, zien we ze uitgerust met banden voor reachstackers of andere machines. In plaats van met speciale oplossingen, die beter voldoen aan de specifieke vereisten van hun toepassing, te rijden. Daarom hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze band specifiek voor de behoeften van onze klanten te ontwikkelen”, vertelt Dominique Morel, segmentmanager havens bij Michelin, in een persbericht.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.