Morgan Stanley negatief over de bandenbranche

Morgan Stanley negatief over de bandenbranche

Kredietbeoordelaar Morgen Stanley heeft zich negatief uitgelaten over de bandenbranche. In een rapport hebben de financiele analisten gewaarschuwd voor een verdere verslechtering van de gehele bandensector.
Aanleiding hiervoor zijn verschillende slechte cijfers over het derde kwartaal. Michelin publiceerde in september een rapport over de verslechtering van de verkoopcijfers in de bandenmarkt. Vervolgens kwamen er winstwaarschuwingen van bandenproducent Nokian en bandenhandelaar Delticom. Naar aanleiding hiervan trokken de analisten van Morgan Stanley aan de bel. Zij wijzen op de gevolgen voor de hele bandenmarkt: “Dealers wijzen op de zwakke vraag, vooral naar winterbanden. Dit is een slechte ontwikkeling, gezien de hoge voorraadniveau’s na de warme winter van vorig jaar. Dit is negatief voor de gehele bandensector.” Volgens de analisten raakt deze situatie vooral grote bedrijven als Michelin die het meest afhankelijk zijn van hoge volumes.”
Volgens de analisten worden andere grote bedrijven als Continental niet zo erg getroffen, vooral door de grote mix van producten. Zij wijzen samen met Merrill Lynch en andere banken op de goede cijfers die Continental de laatste kwartalen heeft laten zien en hebben daarom juist voor Continental positieve beoordelingen afgegeven en de koersdoelen verhoogd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.