Proef met gratis bandenspanningsmeter in haven Rotterdam

Proef met gratis bandenspanningsmeter in haven Rotterdam

In de haven van Rotterdam kunnen chauffeurs snel en gratis hun bandenspanning controleren via sensoren in de grond. Dit meldt het Havenbedrijf Rotterdam.
Sensoren
Voor deze zogenoemde ‘free tyre check’ rijden chauffeurs die de terminal van APM Terminals op de Maasvlakte 2 verlaten, met hun truck met lage snelheid over de sensoren. Ze krijgen vervolgens te zien of de bandenspanning in orde is. Deze proef past in het streven van het Havenbedrijf om de haven bereikbaar te houden en levert een bijdrage aan duurzaamheidsdoelstellingen. Uit onderzoek door ZTA Expertise in opdracht van de Verkeersonderneming, blijkt dat iedere 24 uur twee vrachtwagens in de regio Rotterdam een lekke band hebben.
Ventech Pneuscansysteem
Bij het meten van de bandenspanning wordt gebruik gemaakt van het Ventech Pneuscansysteem. Dit systeem analyseert de ‘voetafdruk’ van de band en berekent de bandenspanning. Bij een bandenspanning van 7,5 bar of meer verschijnt een groene smiley, bij lage spanning een rode. Een druk op de knop bij de informatiezuil biedt de chauffeur een print met de testresultaten en adressen van bandenservicebedrijven in de omgeving.
De meter is een initiatief van Havenbedrijf Rotterdam en de Verkeersonderneming. Bij een succesvolle proef worden de bandenspanningsmeters ook op andere locaties geplaatst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.