Michelin koopt fabrikant high-tech materialen FCG
(Foto: Shutterstock)

Michelin koopt fabrikant high-tech materialen FCG

Bandenfabrikant Michelin neemt Flex Composites Group FCG, een fabrikant van stoffen en films voor hoogtechnische markten als supercars en elektrische voertuigen of sport, over van het Franse investeringsfonds IDI. Michelin betaalt 700 miljoen voor FCG dat zorgt voor 20 procent extra omzet voor Michelin’s High-Tech Materials business.

Dat deelt de Franse onderneming mee in een persbericht. De overname wordt betaald uit de ruime kasreserves van Michelin. ‘Michelin verwacht door het samengaan van beide bedrijven veel innovatieve synergieën bij een breed pakket producten en toepassingen’.

Leiderspositie

FCG telt 400 werknemers in 7 vestigingen waaronder één in het Belgische Moskroen. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van 202 miljoen en groeide de laatste 7 jaar met gemiddeld 11 procent. ‘De overeenkomst stelt Michelin en FCG in staat om een leider in high-tech engineered stoffen en films te creëren. De acquisitie sluit aan bij de Michelin in Motion 2030 strategie.’

Ceo Florent Menegaux heet de nieuwe medewerkers welkom: ‘’Deze acquisitie is een mijlpaal in onze strategie om de Group als sleutelspeler in polymere composieten oplossingen naast mobiliteit te positioneren.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.