Michelin kiest raceauto voor Le Mans in 2030

Michelin kiest raceauto voor Le Mans in 2030

Michelin heeft de winnaars bekend gemaakt van de designcompetitie voor de raceauto die moet deelnemen aan de 24 uur van Le Mans 2030.

80 landen
In totaal hebben 1.600 deelnemers uit 80 landen een ontwerp voor de toekomstige raceauto ingediend. Als eerste eindigde de Chinees Tao Ni met deInfiniti Le Mans 2030. Op de tweede plaats eindigde de Portugees Daniel Bacelar Peteira met de Bentley 9 Plus Michelin Battery Slick en derde werd de Canadees KurtScanlan met de Cierzo C1.

Innovaties
De wedstrijd was door Michelin georganiseerd in samenwerking met de Automobile Club de l’Ouest. Volgens Michelin is de 24 uur van Le Mans altijd een theater geweest van innovaties die tijdens de race zijn getest voor de serieproductie: “De Michelin Challenge Design past perfect in ons innovatie proces met Michelin als één van de partners van de 24 uur van Le Mans”, aldus Pierre Fillon, voorzitter van Automobile Club de l’Ouest. “Het moet moeilijk zijn geweest voor de jury om te voorspellen wat voor soort auto zal meedoen aan de 24 uur van Le Mans in 201030.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.