Michelin eerste op Forbes lijst met beste werkgevers

Michelin eerste op Forbes lijst met beste werkgevers

Het Amerikaanse magazine Forbes heeft de Amerikaanse tak van Michelin voor het derde achtereenvolgende jaar op de nummer één gezet op de lijst van beste werkgevers in Amerika.
Interviews
De jaarlijkse lijst, die op 1 mei werd vrijgegeven bestaat uit werkgevers die door meer dan 30.000 werknemers zijn gekozen. Deze werknemers hebben anoniem hun mening gegeven over verschillende onderwerpen, waaronder werkomstandigheden, salaris, doorgroeimogelijkheden en het image van het bedrijf. Op grond daarvan zijn twee ranglijsten samengesteld; één met bedrijven met meer dan 5.000 werknemers en één met bedrijven tussen 1.000 en 5.000 werknemers. Op de eerste hiervan is Michelin voor de derde keer opgenomen op de eerste plaats, met bedrijven als bijvoorbeeld Google achter zich.
Duurzaamheid
Belangrijke reden voor de opname van Michelin is duurzaamheid en MVO. Zo is het bedrijf partner van natuurorganisaties en hebben werknemers de gelegenheid om vrijwilligerswerk te doen binnen werktijd. Ook de groene banden van Michelin telden mee.
Michelin heeft in de VS en Canada meer dan 20.000 werknemers.Andere bandenproducenten in de Forbes lijst zijn Continental (nummer 332) en Cooper Tire & Rubber (nummer 499).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.