XPO Logistics kiest Michelin voor beheer banden

XPO Logistics kiest Michelin voor beheer banden

Michelin solutions heeft een belangrijk contract getekend met XPO Logistics, wereldwijd één van de belangrijkste leveranciers van transport en logistiek oplossingen.

80% Europese vloot
Het bedrijf kiest hiermee Michelin voor het beheer van de banden van ongeveer 80% van haar Europese vloot (17.000 voertuigen). De ondertekening van het contract volgt op een aanbestedingsproces van drie jaar. “Het is één van de belangrijkste en meest complexe contracten uit de sector”, aldus Michelin.

Contract
Met het afsluiten van het contract wordt de lange commerciële relatie tussen Michelin solutions en XPO Logistics verder verlengd. Het vorige contract omvatte 9.000 voertuigen waaronder ongeveer 90% van de Franse vloot plus alle voertuigen in Polen en Roemenië. In het nieuwe contract gaat het om meer dan 13.000 voertuigen, waarin nu 100% van de Franse vloot is inbegrepen. Ook zijn er 2.300 nieuwe voertuigen in Groot?Brittannië, 200 voertuigen in Portugal en 50 in Luxemburg toegevoegd.

Michelin solutions voorziet de XPO Logistics vloot van Michelin banden. Deze vloot omvat hoofdzakelijk bakwagens met aanhangers voor grote volumes en trekkers met opleggers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.