Maxam OE-leverancier New Holland-tractoren
(Foto: Maxam)

Maxam OE-leverancier New Holland-tractoren

Maxam gaat banden leveren aan de T5, T6 en T7 tractoren van New Holland. De landbouwvoertuigen krijgen Agrixtra Radial-banden mee.

New Holland-tractoren hebben keuze uit zevenentwintig bandenmaten in de 85-, 70-, 65- en XL-serie. Daarnaast kan de diameter van de banden tussen de 24 en 42 inch verschillen. Alle Maxam-landbouwbanden hebben ook een garantie van 8 jaar. De Agrixtra-banden moet verbeterde tractie, verhoogde stabiliteit en verminderde slip aan boeren bieden.

Het 45-graden nokontwerp zorgt daarnaast voor een beter profiel, wat verbeterde tractie en minimale trillingen door constant nokkencontact moet bewerkstelligen. De stabiliteit van het loopvlak zorgt verder voor meer comfort, verbeterde handling en duurzaamheid. Het zelfreinigende ontwerp en draagvermogen zijn verder gemaakt met zware lasten en zware ploegwerkzaamheden in gedachte.

Het is voor het eerst dat Maxam OE-status voor zijn Agrixtra-serie krijgt, sinds deze uitkwam in 2014. “De homologatie, goedkeuring en commercialisering van onze radiale landbouwbanden is een belangrijke stap in de evolutie ons merk als een lange termijn-leverancier aan CNH Industrial en New Holland Agriculture”, vertelt Kevin Buckley, directeur OE-verkoop bij Maxam Europa, in een persbericht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.