Maxam transporteert Ecopoint3-technologie naar de markt
(Foto: Shutterstock)

Maxam transporteert Ecopoint3-technologie naar de markt

Maxam introduceert een nieuwe high-performance transportband. De MS600 press-on solid beschikt over Maxam’s Ecopoint3-technologie.

Het bandenmerk maakt de nieuwe MS600 in zijn nieuwe, eigen fabriek. De band heeft een taps toelopende zijwand van vijf graden. Daarnaast heeft hij één van de breedste loopvlakbreedtes in de industrie. Dit moet voor meer stabiliteit, grip en een langere levensduur van de band zorgen.

Deze nieuwe productlijn wordt door de bandenmaker met een volledig geautomatiseerd stripwikkelproces gemaakt, wat voor meer kwaliteit en consistente prestaties moet zorgen. “De nieuwe MS600-serie markeert een nieuwe mijlpaal in het streven van Maxam Tyre om ongeëvenaarde prestaties, waarde en productiviteit te leveren aan de markt voor materiaalbehandeling. We zijn ervan overtuigd dat het nieuwe programma de industrienormen verhoogt en daarom waardevolle zakelijke oplossingen biedt die onze klanten verdienen”, vertelt Troy Kline, President van Maxam Tyre Noord-Amerika, in een persbericht.

Ecopoint3

De MS600 heeft verder een uniek loopvlakprofiel, met een groot voetafdrukgebied. Hierdoor levert de band betere belastingverdeling en stabiliteit bij het starten en stoppen. Daarnaast is het merk vooral trots op het gebruik van zijn Ecopoint3-compound. Maxam stelt dat de nieuweling drie grote uitdagingen in de bandenindustrie aangaat: rol-, slip- en slijtvastheid. Ecopoint3 zorgt ervoor dat de masterbatches van de MS600 minder vulstof, hogere spanningsverhoudingen bij rek en minimale hoeveelheden onzuiverheden bevatten. Dat resulteert daarom weer in meer consistente van het gebruikte materiaal. De slip-, slijtage- en rolweerstand zorgt voor een zowel sterkere, als veiligere en energiezuinigere band.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.