KwikFit waarschuwt voor grote drukte bij bandenwissel
(Foto: Kwikfit)

KwikFit waarschuwt voor grote drukte bij bandenwissel

Door het winterse weer stijgt het aantal aanvragen voor een bandenwissel op dit moment sterk. Door het grote aantal afspraken kan er lokaal vertraging ontstaan of zelfs geen ruimte meer zijn om een bandenwissel in te plannen, meldt Kwikfit. Automobilisten worden geadviseerd om alvast tactisch te plannen voor de bandenwissel. ‘Kwikfit ziet ook dat het aanzienlijk drukker is en doet er alles aan om klanten zo snel mogelijk verder te helpen zodat iedereen veilig de weg op kan deze winter.’

Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht, maar toch wordt aangeraden om op winterbanden te rijden bij temperaturen onder de 7 graden, stelt Kwikfit. Het rubber van winterbanden is afgestemd op een koud, glad en winters wegdek. Dit zorgt voor grip op de weg en een veel kortere remweg. Daarnaast hebben winterbanden op een winters wegdek een lagere rolweerstand dan zomerbanden en dat zorgt weer voor een lager brandstofverbruik. Vierseizoenenbanden zijn een beter alternatief voor zomerbanden in de winter, maar schieten tekort voor echt winterse omstandigheden, zeker in geval van wintersport.

Arjan van der Meer, marketing director Kwikfit: “De vraag naar winterbanden is op dit moment enorm. Daarom zetten we alle zeilen bij zodat we zo veel mogelijk mensen kunnen helpen veilig de weg op te gaan. Door de grote drukte hebben we weinig ruimte in onze agenda voor nieuwe afspraken. Het kan dus voorkomen dat we klanten iets later kunnen helpen dan ze van ons gewend zijn, maar door de krachten van onze filialen te bundelen, kunnen we de drukte nog wel aan.”

Om toch relatief snel aan een bandenwissel te komen, adviseert Kwikfit om slim te plannen. Dat slimme plannen zit vooral in het vooruitdenken en verschillende opties qua locaties afwegen. Omdat de banden centraal liggen opgeslagen, zitten klanten namelijk niet vast aan één bepaalde vestiging. “Als het bij het dichtstbijzijnde filiaal niet lukt, loont het om elders te kijken”, verzekert van der Meer. “Combineer de bandenwissel bijvoorbeeld met werk of een familiebezoek in de buurt van een andere Kwikfit garage.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.