KwikFit Bandenmonitor: meer mensen rijden op winterbanden

KwikFit Bandenmonitor: meer mensen rijden op winterbanden

Deze winter rijden er meer mensen op winterbanden dan een jaar geleden. Dit maakt KwikFit bekend op basis van de zojuist verschenen dertiende KwikFit Bandenmonitor van het voorjaar 2018.
Vorstperiodes
KwikFit ziet de verschillende vorstperiodes als oorzaak dat er weer meer mensen op winterbanden rijden. Hierdoor is het wegdekaandeel winterbanden ten opzichte van vorig jaar met 1,6 procent gestegen naar 33,4 procent. De opmars van de vierseizoenenband lijkt voorlopig gestopt. Van de Nederlandse auto’s rijdt 8,7 procent op vierseizoenenbanden, dat is net iets minder dan een jaar geleden.
Wegdekaandeel
KwikFit laat ieder half jaar onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar het wegdekaandeel per type band en merk in kaart brengen door JES Marketing Onderzoek. Het onderzoek voor de KwikFit Bandenmonitor is uitgevoerd in januari en februari 2018 onder ruim 2.200 particuliere en zakelijk gereden auto’s. Dit is het dertiende onderzoek van de KwikFit Bandenmonitor en de zevende voorjaarsmeting. De najaarsmeting van het onderzoek wordt uitgevoerd in augustus, ruim na de zomerbandenwissel.
Klik op de afbeelding om te vergroten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.