KwikFit Bandenmonitor: Vredestein grootste in winterbanden

KwikFit Bandenmonitor: Vredestein grootste in winterbanden

Na drie jaar is Vredestein in Nederland opnieuw het grootste bandenmerk op het gebied van winterbanden. Dit blijkt uit de 13e KwikFit Bandenmonitor van het voorjaar 2018 die zojuist is verschenen.
Continental verliezer
Vredestein heeft dit jaar met de winterbanden een aandeel behaald van 15 procent. Hiermee is dit bandenmerk na drie jaar opnieuw de grootste in winterbanden. Michelin stijgt een plek, al daalt het aandeel auto’s op Michelin winterbanden wel met ruim anderhalf procent naar 13,8 procent. Continental verliest zijn eerste plek bij de winterbanden en staat nu op plek 3 met 12,2 procent.
Zomerband
De grote verliezer in de Bandenmonitor is vooral de zomerband. Het actuele wegdekaandeel van de zomerbanden is nu 58 procent tegen 59,2 procent in 2017. Zes jaar gelden was dat zelfs nog 65 procent. Ook blijkt uit de Bandenmonitor dat er deze winter meer mensen op winterbanden rijden dan een jaar geleden. Mede veroorzaakt door verschillende vorstperiodes is het wegdekaandeel winterbanden ten opzichte van vorig jaar met 1,6 procent gestegen naar 33,4 procent.
Klik op de afbeelding om te vergroten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.