Michelin weer aan kop in KwikFit Bandenmonitor

Michelin weer aan kop in KwikFit Bandenmonitor


In de KwikFit Bandenmonitor 2018 heeft Michelin de koppositie teruggepakt van Continental. Dit meldt KwikFit op basis van de zojuist verschenen 13e versie van de bandenmonitor van het voorjaar van 2018.
100 bandenmerken
In Nederland rijden maar liefst 100 verschillende bandenmerken op de weg. Michelin is na twee jaar opnieuw de grootste met een totaal wegdekaandeel van 16,4 procent. De bandenproducent stoot daarmee Continental van de troon, dat met een wegdekaandeel van 15,8 procent naar plek 2 zakt in de top 10 grootste leverancier van banden in Nederland. Het Nederlandse Vredestein staat vanwege de sterke positie in de markt van winter- en vierseizoenenbanden op plek 3 met een aandeel van 10,3 procent.
Top 3
Michelin, Continental en Vredestein vormen sinds jaar en dag samen de top drie wanneer gekeken wordt naar zowel zomer- als winter- als vierseizoenenbanden. Deze top 3 is goed voor een wegdekaandeel van 42,5 procent en wordt op enige afstand gevolgd door Goodyear (6,9%) en Bridgestone (6,1%). Opvallend is verder de terugkeer van Viking in de top 10 met een aandeel van 2,5 procent.
Het onderzoek voor de KwikFit Bandenmonitor 2018 is uitgevoerd in de maanden januari en februari 2018 onder ruim 2.200 particuliere en zakelijk gereden auto’s. Dit is het dertiende onderzoek van de KwikFit Bandenmonitor en de zevende voorjaarsmeting. De najaarsmeting van het onderzoek wordt uitgevoerd in augustus, ruim na de zomerbandenwissel.
Klik op de afbeelding om te vergroten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.