Kumho Tire bouwt Europese bandenfabriek in Roemenië, Servië, Portugal of Turkije
(Foto: Shutterstock)

Kumho Tire bouwt Europese bandenfabriek in Roemenië, Servië, Portugal of Turkije

Het Koreaanse Kumho Tire is van plan een eerste fabriek in Europa te bouwen om te profiteren van de snel groeiende EV-markt. Kumho Tire wil 690 miljoen euro investeren in het project. De bouw moet volgend jaar al beginnen waarna de productie in 2027 op gang kan komen. Dat melden financiële media in Zuid-Korea. Kumho Tire is in gesprek met locaties in Roemenië, Servië, Portugal en Turkije. “We zullen de locatie kiezen uit die vier kandidaten,” aldus ceo Jung Il-talk tijdens een persconferentie.

Vorig jaar was Europa al goed voor een kwart van de verkopen van Kumho Tire banden. Die banden worden onder meer geleverd voor de eerste plaatsing bij auto’s van Stellantis en de Volkswagen Groep. Het bedrijf heeft tot nu toe acht fabrieken in Korea zelf, China, de VS en Vietnam.

Jung voorziet dat op den duur 35 procent van de verkochte banden bestemd is voor een elektrische auto. Vorig jaar was dat aandeel nog 7 procent. Het bedrijf heeft daartoe ook een speciale band, de EnnoV, ontwikkeld. “Dat wordt de basis die Kumho tot een premium bandenmerk zal maken,” hoopt de ceo.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.