Nokian besteedt bandenproductie uit aan Chinezen
Foto: Nokian Tyres

Nokian besteedt bandenproductie uit aan Chinezen

Nokian Tyres gaat een deel van de productie van personenautobanden uitbesteden aan het Chinese Qingdao Sentury Tire Co. Die banden zijn bestemd voor de Centraal-Europese markt en worden verkocht onder het merk Nokian. De productie zal in de eerste helft van het nieuwe jaar opstarten.

Nokian Tyres en Qingdao Sentury Tire hebben daartoe een overeenkomst gesloten, laat het Finse bandenbedrijf in een persbericht weten. De banden worden ontworpen door Nokian en getest in haar testfaciliteiten. Nokian zal de fabrieken van de Chinese partner ook regelmatig auditen op kwaliteit, duurzaamheid en veiligheidsvereisten.

Nokian is in onderhandeling over soortgelijke productiecontracten die de komende vier jaar 1 tot 3 miljoen banden moeten opleveren. Tegelijk voert het bedrijf de eigen productie ook verder op. Vorige maand werd al de bouw van een nieuwe fabriek in Roemenië aangekondigd. Die vestiging moet in 2025 in productie komen. Verder wordt de capaciteit in bestaande fabrieken in Finland en de Verenigde Staten verder opgevoerd.

“We zijn begonnen om het nieuwe Nokian Tyres op te bouwen zonder productie in Rusland en contract-productie vormt daar een essentieel onderdeel van. Het vult onze eigen productie aan en helpt ons om steeds sneller en flexibeler aan de vraag te voldoen. Met de nieuwe fabriek in Roemenië, opgevoerde capaciteit in Finland en de VS en contractproductie leggen we een sterk fundament voor Nokian Tyres’ toekomstige groei”, zegt ceo Julla Moisio.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.