Nokian Tyres verlaagt verwachtingen
(foto: Nokian)

Nokian Tyres verlaagt verwachtingen

Nokian Tyres heeft de verwachtingen voor 2023 naar beneden bijgesteld na teleurstellende resultaten in het derde kwartaal. De Finse bandenfabrikant mikt nu op een operationele marge van 5,5 tot 6 procent, en dat terwijl er eerder nog werd uitgegaan van 6 tot 8 procent. De omzet zal uitkomen tussen de 1,15 en 1,2 miljard euro waar eerder werd gesproken van 1,3 tot 1,5 miljard euro.

Nokian Tyres draaide in de afgelopen drie maanden een omzet van 275 miljoen euro. Dat is ruim 17 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst was met 19,5 miljoen euro wel beter dan de 17,9 miljoen verlies van vorig jaar, al was dat grotendeels te wijten aan afschrijvingen op de voormalige Russische activiteiten.

‘De auto- en bandenmarkt omgeving blijft in het derde kwartaal veeleisend en de voorraden in de distributie zijn op een hoog niveau. De focus van klanten op inventarisbeheer in combinatie met een laag consumentenvertrouwen raken de vraag naar en verkoop van banden negatiever dan eerder werd voorzien. De valuta hebben ook negatieve gevolgen voor de omzet van Nokian Tyres,’ aldus Nokian Tyres in het financiële kwartaalbericht.

CEO Jukka Moisio meldt wel dat zijn bedrijf het marktaandeel bij premium winterbanden kon vasthouden of verbeteren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.