Apollo Tyres opent Digital Innovation Centre
(foto: Apollo Tyres)

Apollo Tyres opent Digital Innovation Centre

Apollo Tyres, moederbedrijf van Vredestein, gaat een Digital Innovation Centre openen in de Indiase plaats Hyderabad. Het bandenbedrijf tekende daartoe een overeenkomst met de regionale overheid tijdens het World Economic Forum in Davos. Apollo Tyres beschikt al over een soortgelijk centrum in Londen.

Dat heeft het bedrijf laten weten in een persbericht. Het centrum gaat zich richten op nieuwe technologieën als IoT, cloud computing, artificial intelligence, machine learning, robotic process automation (RPA) en block chain. Dat alles moet helpen om nieuwe businessmodellen en klantendiensten te ontwikkelen. ‘Het DIC zal leiden tot aanzienlijke efficiëntie winsten en agiliteit in de leveringsketen van het bedrijf en ook helpen om de duurzaamheidsdoelen te bereiken.’

“Digitalisering is één van de belangrijkste pijlers voor het bereiken van onze visie voor 2026. Dit Digital Innovation Centre, samen met dat in Londen, maakt deel uit van onze digitale strategie,’’ aldus Neeraj Kanwar, directeur van Apollo Tyres Ltd.

In december nam Apollo ook een nieuw bandentestcentrum in gebruik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.