Holland Tyre test Alliance grondverzetband

Holland Tyre heeft de nieuwe 24R20.5 Alliance 390 HD grondverzetband op 2 testadressen getest. Dit laat het bedrijf in Assen weten.
Eigen profiel
Reden voor de tests was dat deze band voor het eerst geen kopie is van het Michelin XS profiel. In plaats daarvan werd met haar 390 profiel een andere weg ingeslagen, aldus Holland Tyre: “Het is een ander profiel wat meer toegepast is op transport. Voor Holland Tyre was het een primeur om deze band te volgen op 2 testadressen.”
Transport van zand
De test vond plaats bij twee loonbedrijven die de band inzetten voor het transport van zand. De nadruk lag op de producteigenschappen van de band en de bevindingen van de bestuurder. De tests verliepen naar tevredenheid, volgens Holland Tyre: “Als ik deze 24r20.5 Alliance 390 HD vergelijk met de banden die er hiervoor op zaten merk ik vooral dat ik minder wring in de korte bochten. Dit kost minder energie, is goed voor de bodem en ik denk dat ook dat de banden minder slijten.” Daarnaast is de band ontwikkeld om zeer snel schoon te lopen als je vanuit het zand de weg op rijdt: Zowel met een lege als volle dumper loopt de band rustig en kaarsrecht achter de trekker aan.”

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.