Heuver Group lanceert eigen opleidingscentrum Vakmans
(Foto: Heuver Tyres)

Heuver Group lanceert eigen opleidingscentrum Vakmans

Heuver Group heeft onder de titel ‘VakMans’ – een samenstelling van ‘Vakman’ en Heuver-oprichter ‘Mans Heuver’ – haar eigen opleidingscentrum opgericht. In een pand tegenover het kantoor van Heuver Tyres zijn leslokalen én een experience-ruimte gerealiseerd. De praktijkruimte is volledig ingericht en voorzien van apparatuur, zodat deze identiek is aan de ‘echte werkplaats’. Ook is er ruimte voor een grote vrachtwagen of ander groot voertuig. In de lessen en workshops gaat het om vakinhoudelijke kennis, zoals duurzaam bandenbeheer, montage van diverse soorten truck- landbouw-, en grondverzetbanden en het uitlijnen van voertuigen. Dat laat de in Hardenberg gevestigde onderneming weten in een persbericht.

HR-manager Anneke Sluiter-Mijnheer: ‘’Ons doel? Dat we als Heuver Group de meest aantrekkelijke werkgever in de regio zijn en blijven. Dat gebeurt mede door werknemers alle ruimte te geven om hun talenten te ontplooien.” Daarom heeft het bedrijf zijn eigen programma’s opgezet. Het slogan van de opleiding: ‘Zo’n band vind je nergens’. “Een knipoog naar wie we zijn natuurlijk, een bandenspecialist, maar ook een omschrijving van ons als werkgever: de persoonlijke band met elkaar staat voorop.” Volgens Sluiter-Mijnheer is het bedrijf een merkbaar familiebedrijf. “We kennen elkaar en verdiepen ons in elkaars werk; wie hier in dienst komt, heeft minimaal één dag zwarte handen.’’

Ze gelooft erin dat goede samenwerking en sfeer binnen het bedrijf gevoed moet blijven. “Dat doen we onder meer door al onze 420 medewerkers de ruimte te geven zich te ontwikkelen. Ieder heeft zijn eigen talent en daarmee ook zijn eigen interesses en ontwikkelmogelijkheden. Heuver heeft sinds twee jaar een eigen opleidingscentrum, de Heuver Academy. Bovendien is intern opleiden een manier om de juiste mensen voor onze functies te vinden. Pasklaar opgeleide mensen vind je namelijk niet gemakkelijk. Zeker goed gekwalificeerd technisch personeel in de automotive-, truck-, en bandensector moeten we zelf opleiden om de Heuver kwaliteitsnorm voor onze klanten te kunnen blijven waarmaken”, aldus Sluiter-Mijnheer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.