Albourgh lanceert ‘banden gemaakt zonder handen’
(Foto: Albourgh)

Albourgh lanceert ‘banden gemaakt zonder handen’

Albourgh lanceert een nieuwe reeks vrachtwagenbanden die geheel door robots gemaakt zijn. Volgens het bedrijf betreft het een primeur in de truckbanden-wereld.

Albourgh, een initiatief van Heuver Banden, lanceerde dit jaar de Across-bandenlijn op de Europese markt. De productie van de band vindt plaats in een fabriek in Thailand. “Door robots te gebruiken in het productieproces, wordt de foutgevoeligheid minimaal. Dat komt door de complete automatisering. Een mens heeft altijd invloed op de kwaliteit van een band”, meldt Albourgh.

Albourgh zet in op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid: “Karkassen die geschikt zijn voor loopvlakvernieuwing worden opgekocht en niet-bruikbare karkassen worden compleet gerecycled, zodat het staal en rubber opnieuw kunnen worden gebruikt, dat zorgt ervoor dat banden zeer duurzaam is.”

Als de banden helemaal opgereden zijn, dan kunnen deze – mits de kwaliteit van het karkas aan bepaalde minimumeisen voldoet – in aanmerking komen voor de Albourgh karkasgarantie. Jeroen Vos, business unit manager van Albourgh: “Voor de karkassen geldt een variabele vergoeding, afhankelijk van de maat van de band, die oploopt tot 20 euro. De gebruiker ontvangt een restbedrag en het milieu wordt gespaard, omdat de banden worden ingenomen voor vernieuwing of recycling en daardoor niet in de natuur terechtkomen.”

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.