Heuver zet grootste EM banden op transport

Heuver zet grootste EM banden op transport

Heuver Bandengroothandel in Hardenberg heeft Yokohama 40.00-57 banden op speciaal transport gezet naar Belgie. Deze banden behoren tot de grootste grondverzetbanden ter wereld die worden geproduceerd, met 3,70 meter hoogte en 1.10 meter breedte. Voor Heuver was dit een primeur, zo meldt men.
De Yokohama 40.00-57, even hoog als een vrachtwagen, is speciaal ontworpen voor het gebruik in zeer oneffen, ruwe en onherbergzame gebieden. ’s Werelds zwaarste lasten tot ongeveer 340 ton kan deze band in combinatie met zogeheten dump trucks, groot-grondverzetters van ruim vijf meter hoog, vervoeren. Vooral in Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Azië worden dit type banden in veelvoud gebruikt in de mijnbouw. Bovendien is dit een groeiende industrie waar steeds grotere grondverzetmachines en dus -banden gebruikt worden.
Met de verkoop van de Yokohama 40.00-57 onderstreept Heuver Bandengroothandel de groei van het bedrijf, de internationalisering en de kwalificatie om iedere klant, met de vraag naar de meest uiteenlopende banden, te kunnen helpen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.