Hankook boekt lagere winst bij hogere omzet

Hankook boekt lagere winst bij hogere omzet

Hankook heeft in het derde kwartaal van 2019 een hogere omzet geboekt; maar de winst daalde. Dit blijkt uit de zojuist gepresenteerde kwartaalcijfers.
UHP banden
De omzet kwam uit op 1.833 miljard Zuid-Koreaanse Won (1,38 miljard euro). Een jaar eerder was dat nog 1.755 Zuid-Koreaanse Won (1,35 mijard euro). De winst kwam uit op 180 miljard Zuid-Koreaanse Won (135,6 mijoen euro). Een jaar eerder was dat nog 187,5 miljard Zuid-Koreaanse Won (143,8 miljoen euro). Volgens Hankook is de hogere omzet het gevolg van de groeiende aandeel van UHP banden (17 inch en hoger). Deze banden zorgen nu voor 55% van de totale omzet, een stijging van 3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit komt door een hogere verkoop en door een versterking van zijn positie als leverancier van original equipment bandenvoor de Porsche Cayenne, Audi Q8 en Ford Explorer.
Recessie
Tegelijkertijd meldt Hankook een dalende vraag als gevolg van de wereldwijde economische recessie en de geïntensiveerde concurrentie in de bandenmarkt. “Dit heeft ook gevolgen gehad voor het aanbod van OEM-banden en de vraag naar reservebanden op belangrijke markten.”
Voor de komende periode richt Hankook zich op het versterken van zijn positie als premium merk, met name in segmenten met een groot groeipotentieel. Daarnaast wil Hankook zijn OEM-portfolio verbreden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.