40% Nederlanders rijdt hele jaar met zomerbanden

40% Nederlanders rijdt hele jaar met zomerbanden

4 op de 10 Nederlanders rijdt het hele jaar door op zomerbanden en wisselt niet naar winterbanden wanneer de temperatuur zakt onder de 7 graden. Dat blijkt uit onderzoek van Bridgestone onder 1.029 Nederlanders.
Redenen
De voornaamste redenen dat Nederlanders niet voor winterbanden gaan is dat 36 procent alleen korte afstanden in Nederland rijdt, 28 procent all season banden heeft en 18 procent het niet nodig vindt om winterbanden te hebben in Nederland. “Er bestaan heel wat misverstanden over winterbanden”, aldus Bridgestone.
Verschillen
Volgens Bridgestone zijn Nederlanders zich niet bewust van de verschillen per type band en is een kwart van de Nederlanders overtuigd dat temperatuur geen invloed heeft op de kwaliteit van banden. Dit wordt bevestigd door de banden die zij in dit jaargetijde onder de auto hebben zitten: “Op dit moment rijdt 43 procent op winterbanden, 41 procent op zomerbanden en 16 procent op all season banden.”
All season banden zijn bedoeld voor gebruik tijdens alle seizoenen. Deze hebben tijdens de winter een kortere remafstand dan een zomerband. Maar volgens Brixdgestone is die van een doorsnee winterband nog verder verkort.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.